ESNS19: Young Ellens maakt het vandaag niet waar

De rapper vergeet dat hij op Noorderslag staat

Nog onbekend bij het grote publiek, maar waarschijnlijk niet voor lang: Young Ellens, lid van rapcollectief Rotterdam Airlines, doet het behoorlijk in de charts. De rapper scoorde vorig jaar een grote hit met Bella Ciao en heeft hits met Frenna en Jonna Fraser op zak. Ook deed hij een sessie bij 101barz van maar liefst drie minuten. Hij heeft vanavond helaas een beetje pech. Zijn show is gelijktijdig met de uitreiking van de popprijs. Gelukkig wordt hij toch nog in de spotlights gezet. Zijn nummer ‘Ik Zweer Het Je’ krijgt een gouden plaat.

Is de sound een beetje origineel?
Nee. Hij rapt net als veel van zijn collega’s over horloges van Cartier, zijn banksaldo en bad bitches. Bovendien is Ellens tekstueel ook niet al te sterk. Hij heeft de neiging zijn regels geregeld te herhalen in een track. Dat probeert hij te compenseren door een spervuur aan adlibs de zaal in te vuren. Je wordt overspoeld met wows en yeahs waarmee de rapper zich probeert te onderscheiden. Ten opzichte van zijn Nederlandse collega’s lukt dat aardig, als we Jacin Trill even vergeten. Maar rapfans ontgaat het niet dat die adlibs verdacht veel lijken op die van Amerikaanse rapper Famous Dex. En dat is jammer.

Compenseert de rest van de show dat?
Mwa, eigenlijk niet. Het enige positieve is dat hij ontzettend veel enthousiasme uitstraalt. Samen met zijn charisma zorgt hij er zo toch voor dat de ogen op hem gericht blijven. Maar verder stelt het niet veel voor. Young Ellens heeft de neiging nummers niet af te maken. Hij propt teveel binnen het halfuur dat hij speelt. Het komt de show niet ten goede. Bovendien rapt hij lui. Het publiek hoort vaker de backing track dan Ellens’ stem live. Het is dan ook een behoorlijk matige show. Hij lijkt te zijn vergeten dat hij op Noorderslag staat om zich te bewijzen. De tienerjongens vooraan deert het gelukkig niet. Zij moshen er constant op los.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12