3voor12 Radio in je moerstaal: een ode aan Nederlandstalige muziek

Vanavond drie uur lang Nederlandstalige muziek op 3FM

Waar denk jij als eerste aan bij de woorden 'Nederlandstalige muziek'? Dries Roelvink, Frans Bauer en Guus Meeuwis? Niet zo gek, maar als je net iets verder kijkt zie je dat er in onze moerstaal nog veel meer muziek wordt gemaakt, ook in allerlei minder polonaisegevoelige genres. Vanavond in 3voor12 Radio dus een ode aan de Nederlandstalige muziek.

Dat betekent dat je drie uur lang alleen maar songs in het Nederlands hoort: van Spinvis tot Ronnie Flex, van Eefje de Visser tot De Kift, van De Jeugd van Tegenwoordig tot Fixkes. En dan komt ook nog eens AAPNOOTMIES langs in de studio, die soms breekbare, soms juist bombastische indiepopliedjes maakt - je raadt het al, in het Nederlands.

Daarnaast duikt Wijnand ook nog eens diep in de muzikale kant van de Nederlandse taal. Wat is de geschiedenis achter jouw favoriete Nederlandse teksten? Wijnand vraagt het aan woordhistoricus MaartenJan Hoeksta, alias MaartenJan de Woordenman.

In Paradiso wordt de Nederlandstalige muziek vanavond ook gevierd op het Indie Moerstaal festival! Wijnand belt vanavond met Dave von Raven, frontman van The Kik, om hem te vragen hoe dat eraan toe gaat.

Dus zet de jenever vast koud (grapje, goeie jenever drink je natuurlijk op kamertemperatuur) voor 3voor12 Radio in je moerstaal, vanavond van 21:00 uur tot 00:00 uur op NPO 3FM.

Luisteren naar 3voor12 Radio? Dat kan op je radio, de 3FM app of online.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12