Meestergitarist John Frusciante terug bij Red Hot Chili Peppers

Pinkpop-headliner neemt na tien jaar afscheid van Josh Klinghoffer

Groot nieuws uit het kamp van Pinkpop-headliner Red Hot Chili Peppers: legendarisch gitarist John Frusciante keert terug bij de groep. De Amerikaanse band maakte dat zondagavond bekend in een bericht op social media dat in eerste instantie vooral gewijd leek aan het vertrek van gitarist Josh Klinghoffer. 

Klinghoffer was de afgelopen tien jaar gitarist van Red Hot Chili Peppers. Hij was al vanaf 2007 lid van de tourende begeleidingsband en trad in 2009 officieel toe tot de Californische formatie. In dat jaar vertrok Frusciante, die een grote stempel drukte op albums als Mother's Milk (1989), Blood Sugar Sex Magik (1991) en Californication (1999), voor de tweede keer uit de band. In 1992 was Frusciante ook al eens uit de groep gestapt, met name omdat hij worstelde met drugsverslaving. Frusciante was sinds 1988 lid van Red Hot Chili Peppers. Hij volgde Hilel Slovak op, nadat die op 26-jarige leeftijd was overleden aan een overdosis.

In zijn periodes buiten Red Hot Chili Peppers was Frusciante, een van de meest gewaardeerde gitaristen van deze eeuw, een productief soloartiest: tussen 1994 en 2017 bracht hij liefst veertien platen uit, onder meer onder de naam Trickfinger. Ook sloot hij zich een tijdje aan bij de Texaanse rockband The Mars Volta. Nu is hij dus voor de derde keer lid van Red Hot Chili Peppers en zal hij met Anthony Kiedes, Flea en Chad Smith aantreden op Pinkpop 2020.

Lees hier alles over Pinkpop 2020 en kijk hier de headlineshow van Red Hot Chili Peppers op Pinkpop 2016 terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12