BKS17: Tommy Cash clichématig én gedateerd

Estse rapper het leukst als hij zijn mond houdt

’s Nachts een weirdo rapper die onderwerpen aansnijdt als geld, bitches en auto’s, overdag waarschijnlijk een zeer aardige vent. Eentje die omaatjes helpt met oversteken en jouw verjaardag nooit vergeet. De Estse rapper brak bijna een jaar geleden door met ‘Winaloto’ - met geniale clip, en dat nummer is dan ook het enige wat als hoogtepuntje kan worden genoteerd in een bijzonder matige show in een halfvolle Stage Five.

Want de rapper grossiert in cliché’s. Niet alleen qua tekst en performance, maar ook de visuals achter hem: hentai-clips en supercuts van veertig jaar popcultuur. De man zelf krast er op los, begeleid door een amalgaam van 90’s rave, trap en hier en daar gemakkelijke hardstyle en hardcore. Het werkt voor een publiek waarvan een aantal zo dronken is dat ze de palen van de tent proberen te verzetten. Een instrumentaal stukje kan als hoogtepunt worden genoteerd als Tommy zelf backstage gaat en de dj een fijn potje techno op zet met dwingende beats. Het publiek kan daar niet zoveel mee. Waarmee wel?

Nou.. ja… de hardstyle-nummers. Met wat agressieve raps eroverheen, is het een kleine stap van Cash naar onze eigen Jebroer. Hadden we dat geaccepteerd als het op Best Kept Secret had gestaan?

HET MOMENT:
Dat je aan het begin merkt hoe hard de toiletten links beginnen te meuren en denkt: ‘Nouja, dit past er eigenlijk ook wel goed bij.’

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12