Deltawerk (Applescal en Hessel van Polynation) komt met heel album

Vandaag uitgebrachte single is alvast een dijk van een plaat

Pascal Terstappen (Applescal) en Hessel Stuut (de helft van Polynation) vormen deze zomer het electronicaduo Deltawerk (in dit interview vertelt Pascal daar meer over). Of moeten we 'audiovisuele act Deltawerk' zeggen? 16 juni komt namelijk hun debuut-LP Passages uit, maar er gaat ook getourd worden (o.a. naar Straf_werk Festival 19 augustus) met een speciale set-up die door Stuut is ontworpen. Op een gebogen scherm dat in 270 graden rondloopt, zie je een soort oneindige tunnel die continu in een nieuwe 'passage' overgaat. Zie ook deze video om een beter idee te krijgen. Of we daarin dan de Zeeuwse dijken tegenkomen is nog onbekend. 

Ok, tof. Maar hoe klinkt dat dan? Nou, de LP is eigenlijk een bundeling van vier eerder uitgebrachte Passages EP's. De vinylversie bestaat dan ook uit vier platen, met elk hun eigen artwork, in één hoes. Van die EP's staan nog een paar tracks op Spotify, dus je kunt al best een hoop beluisteren. De in totaal negen tracks (excl. remixes van Marvin & Guy en Audiojack) van Passages liggen voor Pascal en Hessel niet heel ver van eigen bed: een warme, constante loop van donkere gedachten waar af en toe een zonnetje van analoge synths doorheen breekt. Vandaag verschijnt 'Mareokey', dat een mooi gemiddelde van de plaat weergeeft. Maar check zeker ook even de eerdere releases, 'Sample', 'Corridor' en 'Midstate', waarin het soms stevig kan stormen.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12