LL17: Afrotrap van MHD zorgt voor oer-Hollands zuipfeest

Publiek laat muziek eigenlijk links liggen

De Franse rapper MHD zorgt voor vernieuwing binnen de hiphop. Hij is het brein achter het genre Afrotrap: afrobeat, trap en Franstalige teksten. Dat klinkt reggaeton-achtig met lekker rollende teksten eroverheen, nogal tropisch eigenlijk.

Zo voelt het ook in de Heineken. De billen worden flink geschud, dan wel niet tegen iemand anders aan. In de tent is het heet en vol. Vanaf het eerste nummer is het feest, op z'n Nederlands dan, dat wel.

MHD zet halverwege zijn set een intro in, vervolgens galmt 'Alle Duitsers Zijn Homo' door de tent. De rapper laat het even stilvallen, probeert opnieuw en nogmaals wordt deze foute maar oer-Hollandse traditie ingezet. Nu gaat MHD maar gewoon door. Hij kijkt wat beduusd, en heeft groot gelijk om het er maar bij te laten zitten. Later komt ook nog het bekende 'Heeee, hooooo' langs. Het publiek is hier overduidelijk voor drank en danspasjes.

Het klinkt misschien allemaal als koek en ei, want je bent tenslotte bij een show voor een feestje. En soms is het terecht een feestje als hij rapt over bijvoorbeeld een goedgesmeerde familierelatie of liefde. Maar hetzelfde publiek staat ook hun dronken paardansjes te doen op nummers over drugs en moord. 'Wie wil vechten? Trek je kleren aan en maak je klaar voor een gevecht,' komt voorbij in 'Afro Trap Pt. 5'. In het Frans dan.

HET MOMENT:
Is dat er wel? De set heeft geen opbouw, alles is turned-up. Elk nummer ligt rond hetzelfde tempo en dat is eentonig. Zo hoor je bijvoorbeeld 'Afro Trap Pt. 5 (Champions League)' drie keer gedeeltelijk langskomen, wat iedereen trouwens helemaal prima lijkt te vinden. Ook wordt niemand het publiek uitgetrokken om Le Mouv te doen, MHD's dansje - een soort luchtgitaar spelen met wapperhandje. Drake doet 'm ook wel eens. Als er écht een keuze gemaakt moet worden is het z'n hit 'A Kele N'ta'. Iedereen gaat nét iets leiper.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12