3voor12 Breda

BB18: Yung Nnelg is het heetst van heel de zaterdag

Alles gaat hard

Het meidengegil is al van ver te horen zodra Yung Nnelg het Suikerbeatpodium opkomt. En terecht, want deze gast gaat hard met zijn hiphoptracks. Zowel in rapperscollectieven SMIB en Veldentaal als solo, zoals we hem vanavond zien. En de jeugd weet dat.

Yung Nnelg begint met ‘Hoofdprijs’ en hoewel het de eerste track is, is het nog niet eerder zo los gegaan deze dag. De energie bruist van het podium, kolkt boven het publiek uit. En dat is nog maar het begin.

Bij ‘Ja Ja Ja Ja’ betrekt de Amsterdamse rapper meteen de nieuwelingen erbij, deze pakken het vraag-antwoordspel in zijn track meteen op. De eerste beker vliegt door de lucht en voorzichtig wordt er tegen elkaar geduwd. Er hangt een moshpit in de lucht.

En zodra ‘Tempo’ start – een track die een fan rechtsvoor al meerdere keer naar het podium heeft geroepen – is er geen stoppen meer aan. Het is heet, nog net geen dampende maaier raast voor het podium. “Zo, dat was de warming up”, zegt Nnelg na het typerende glasgeklingel en alarm dat het einde van de track aangeeft.

En daarmee is deze show de meest fijne work-out die je kunt hebben: zweterig tegen elkaar beuken met hits als ‘Skeemen’ en ‘Forrest Gump’ op de voorgrond. Yung Nnelg is heet en als je dat nog niet weet, dan loop je echt achter de feiten aan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12