3voor12 Overijssel

Claw Boys Claw rockt als vanouds

Clubtour rond nieuwe album doet Metropool aan

De heren van Claw Boys Claw waren te gast in Metropool Hengelo om hun nieuwste album te promoten: It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part 1. Hun vorige plaat verscheen alweer vijf jaar geleden, maar deze nieuwe rockt zoals we dat gewend zijn van The Claws.

Tekst & foto’s: Ton Hudepol

Peter te Bos – in pak, zoals meestal het geval is – wordt bijgestaan door gitarist John Cameron.  Net als Peter is hij vanaf het begin bij de band, en dat is al sinds 1983! Bassist Marcus Bruystens en drummer Jeroen Kleijn maken inmiddels ook alweer een aantal jaren deel uit van Claw Boys Claw.

Vanaf het aftikken wordt er meteen goed losgegaan met drie aan elkaar gesponnen nummers van de nieuwe plaat: It’s Not Me, The Horse Is Not Me, Seaweed en Dakota Chill. De toon voor vanavond is gezet. Het publiek, voornamelijk veertigers en vijftigers, reageert goed op de nieuwe nummers. Er wordt al vrij snel gedanst, of beter gezegd: gepogood.

Peter te Bos gaat er ondanks zijn leeftijd van zevenenzestig vol in. Zijn stem is nog even krachtig als in de jaren tachtig. Hij wisselt de nummers af met een praatje en een grap. Er volgt ook wat ouder werk, zoals de singles Hammer, Bite The Dice en So Mean. Halverwege de set loopt hij met zijn microfoon de zaal in om al zingend hier en daar een knuffel uit te delen.

Op de setlist staan vanavond maar liefst negen nummers van de nieuwe plaat. De rustige nummers slaan ze over. Stuk voor stuk fijne ballads, maar ze passen niet echt in deze rockset. De band komt tot twee keer toe terug, met in de laatste toegift hun grootste hit Rosie, die toch wat uit de toon valt in deze energieke set.

Na Part One verwachten we natuurlijk een Part Two. Hopelijk laat die niet weer vijf jaar op zich wachten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12