steun 3voor12

Milkshake Festival gaat volledig vegetarisch

'Blijf vooral thuis als jouw plezier afhangt van een hamburger'

Milkshake, het tweedaagse festival in het Amsterdamse Westerpark, gaat vanaf de komende editie volledig vegetarisch. De kleurrijke paradijsvogels die het festival komen bezoeken zullen zelf geen vlees of vis meer kunnen bestellen. In  plaats daarvan kunnen ze kiezen uit een keur aan vegetarische snacks. Milkshake is niet het eerste vleesvrije grote festival in Amsterdam: dancefestival DGTL serveert ook alleen vegetarisch eten. 

De organisatie van Milkshake maakte het besluit afgelopen vrijdag bekend, en plaatste op Twitter een duidelijke mededeling: 'Yes it's true people, Milkshake is going meatless! Please feel free to stay home if your weekend of fun depends on a burger. #eatmoredick #eatmorepussy #saveacow'.

De reacties op social media lopen uiteen, van steunbetuigingen tot kritiek (en vervolgens weer grapjes over die critici). Het festival laat zich er niet door van de wijs brengen. 'Milkshake staat voor liefde, respect en een betere wereld,' meldt de organisatie. 'Het feest wordt niet nog toffer door 20.000 hamburgers.'

En dat is niet de enige maatregel die het festival neemt in het kader van duurzaamheid. Milkshake verbant ook de plastic festivalmunt, in plaats daarvan kun je betalen met je pinpas. De wegwerpbekertjes worden vervangen door harde plastic statiegeldbekers, bestek en servetten worden biologisch afbreekbaar, en in de toiletten wordt samen met Waternet fosfaat uit urine teruggewonnen, waar vervolgens kunstmest van kan worden gemaakt. Milkshake loopt met deze maatregelen alvast voor op een besluit van de Amsterdamse gemeente. Die heeft bepaald dat vanaf 2020 alle wegwerpplastic op grote evenementen in de stad verbannen moet zijn.

Milkshake Festival 2018 vindt plaats op 28 en 29 juli in het Westerpark in Amsterdam.

Check hier het fotoverslag van Milkshake Festival 2017, vol prachtige paradijsvogels.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk