BKS17: Aurora is de Happinez in het echt

Zoekgeraakte koffers kunnen haar dag niet verpesten

De Noorse Aurora lijkt rechtstreeks uit de Happinez‎ gesprongen, het Nederlandse blad dat met het motto ‘make every day a happy day’ de weg langs spiritualiteit en mindfullness zoekt voor lezers die voelen dat er meer is tussen hemel en aarde: maar wat?! Vergis je niet, de Happinez is een succesvol blad met een aanzienlijke doelgroep. Op Best Kept Secret pakt Aurora het publiek ook in als aandoenlijk zweef- en bloemenmeisje. Ze is iemand die vrolijk wordt van een voorbijvliegende mot (ze veerde daadwerkelijk op, wees lachend naar het beestje en deed na hoe het fladderde). Ze is iemand die moet huilen van geluk als ze het publiek ziet (ze was er vanochtend vroeg uit en werd opeens a little emotional). Ze wint extra zieltjes door te vertellen over de bagage die vandaag kwijt is geraakt, waardoor ze het hele optreden in haar warme ochtendjas zingt (niemand keek hiervan op: het Game of Thrones-backpackgewaad past uitstekend bij de vlechtjesstijl van de zangeres). Aurora: ‘My butt is so sweaty.

Ook de zang van Aurora is uitgesproken. Ze klinkt als Dolores ‘Cranberries’ O’Riordan die in sprookjes gelooft. Ze brengt het met veel vloeiend armgedraai. De 20-jarige (sinds drie dagen) heeft een love-it-or-hate-it-stem die nergens inzakt en ook bijdraagt aan het harde applaus aan het slot. De electropop is wel erg Happinez‎-fähig. Ongevaarlijk als een djembe-workshop. Een Chvrches-rand was erg welkom geweest. Maar dan regent het natuurlijk opzeggingen.

HET MOMENT:
Aan het begin van de set vertoont Aurora al een indrukwekkende rituele dans van een halve minuut. Met gestampvoet alsof ze de wolven wil verjagen (wat dan is gelukt: geen wolf te zien). Het is tof dat ze met die hete bruine ochtendjas toch alles geeft. Deze positivo is niet klein te krijgen.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12