3voor12 Gelderland

Veronique Efomi uit Arnhem brengt haar tweede album Gekregen Adem uit

Première en de start van de tour in het Musis & Stadstheater op 14 april

Veronique Efomi (1990) is een performend dichteres, songwriter en auteur uit Arnhem. Ze vertelt waargebeurde verhalen in de vorm van poëzie met onverwachte wendingen, dubbele lagen en absurdisme. Door middel van afro-syntwave en ambiënt muziek brengt ze haar publiek in contact met zowel de geschiedenis als de toekomst.

In 2015 maakte Veronique Efomi haar debuut als spoken word-artieste en was haar werk door het hele land te horen. Na vijf jaar te hebben opgetreden met enkel en alleen haar stem, voelde ze zich aangetrokken tot een andere manier om haar publiek mee te nemen in haar verhaal; vanaf toen liet ze haar voordrachten dragen door muziek. Zo werd in het jaar 2020 haar debuutalbum De Laatste Parel geboren. Met dit album maakte een breder publiek kennis met haar poëzie.

In 2021 kwam haar autobiografie ‘Rijker Dan De Koning’ uit. Hierin vertelt ze hoe ze als jong meisje worstelde met het gemis van haar vader en neemt ze de lezer mee in haar onstuimige groeiproces. In datzelfde jaar werd ze verkozen als dichterskeuze van het jaar 2021 door Babs Gons, die genomineerd is voor De Johnny van Prijs De Poëzie.

In 2023 brengt ze haar tweede album Gekregen Adem uit. Het thema van dit album is dankbaarheid. Het gaat over het incasseren van verlies en onbereikbare liefde om erachter te komen dat wat je bent groter is dan pijn. Een ode aan het verleden en nieuwe bewegingen.

De première van de theatershow is op vrijdag 14 april in het Musis & Stadstheater in Arnhem om 20:30 uur en is tevens de start van de tour. Check de website voor meer informatie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12