3voor12 Leiden

Nieuwe "behulpzame" single Reino

'Sunny days'

Met hun nieuwe single 'Sunny days' legt de indie-rockband Reino hun vinger op een voor velen zere plek: mentale gezondheid.

Hoewel er tegenwoordig steeds meer over problemen met mentale gezondheid wordt gepraat kan het volgens Reino nog een stuk verder uit de taboesfeer worden gehaald. Erik (frontman van de band): "Ik heb zelf een tijd last gehad van negatieve gedachtes, en ben daar ook voor in therapie geweest. Het feit dat ik dit pas jaren later in een liedje naar buiten durf te brengen, zegt al genoeg over hoe we met dit onderwerp omgaan".

De single is een roep om aandacht voor een groot probleem, maar laat vooral zien dat het mogelijk is om uit die negatieve spiraal te komen: "Sunny days, I owe you in so many ways," zo luidt het refrein van de track vol chaotische synths. De lyricvideo die bij de single is gereleased geeft een klein kijkje in het hoofd van iemand met negatieve gedachtes. "Die gedachtes zijn maar tijdelijk en zorg dat je goede hulp krijgt. Focus op de liefde om je heen en uiteindelijk wordt alles beter".

Heb jij zelf last van negatieve gedachtes? Zoek hulp via 113.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12