ESNS18: Kleine levenslessen van Nana Adjoa

Goedlachse zangeres neemt Groningen mee naar haar roots

De Nederlands/Ghanese Nana Adjoa Effa-Bekoe kenden we al van A Polaroid View, Sue The Night en Janne Schra. Inmiddels treedt ze ook alweer een tijdje solo op. Met haar debuut-EP Down At The Root (part 1) op zak, bracht ze samen met haar band een bezoekje aan Groningen.

Nana Adjoa en haar band gunnen je een kijkje in het hoofd van de frontvrouw, en door middel van kleine verhaaltjes leren we hoe ze door de dagelijkse sleur heen komt. Nana bezingt op haar EP de essentie van haar persoonlijkheid, oftewel: de roots. Qua intensiteit wisselen de liedjes van heel klein en teer tot wat steviger en dansbaar. Dit alles verpakt in een minimalistisch, door triphop geïnspireerd jasje. We beginnen vanavond rustig, en dat is heerlijk. Langzaam maar zeker komt de show op gang en wordt er zelfs voorzichtig gedanst.

“Even wat gas terug”, kondigt Nana halverwege de show aan. Onbedoeld of niet, deze uitspraak maakt in Groningen natuurlijk enkele reacties los. Vanaf dit moment zakt de show jammer genoeg een beetje in. Sommige liedjes blijken te teer en worden overstemd door het gebabbel in de zaal. Jammer, want het zijn stuk voor stuk sterke staaltjes. Hierna weet het vijftal de draad wel weer op te pakken, al met al scoort Nana Adjoa zeker een voldoende.

Die solocarrière, was dat een verstandige keuze?
Zeker weten. Nana Adjoa manifesteert zich vanavond als een zelfverzekerde frontvrouw die haar geconcentreerde, schijnbaar iets zenuwachtige band op sleeptouw neemt. Ze doet dit voortreffelijk.

Kunnen we meer materiaal van haar tegemoet zien?
Jep, binnenkort moet Down At The Root (part 2) verschijnen. We hebben vanavond een voorproefje gekregen van wat erop komt te staan. Dit smaakt naar meer.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12