Het nieuwe album van Wavves staat vol vrolijke garagerock-weltschmerz

Liefhebbers van FIDLAR en Black Lips kunnen beter maar even luisteren

Wavves draait al sinds 2008 mee. Toen bestond de band nog maar uit één lid, dat alles zelf regelde: Nathan Williams. Zijn heerlijke debuutalbum stond vol catchy garagerockliedjes, maar dan wel zó brak opgenomen dat alles overstuurde. Van de drums tot de gitaren en zijn geblèr: het rammelde dusdanig dat er ook weer een oergevoel uit sprak.

Ondertussen zit er een volledige band achter en klinkt de muziek gestroomlijnder. De nieuwste plaat You're Welcome is een goed voorbeeld daarvan. De grootste chaos is eruit, maar de noise-invloeden blijven hoorbaar. Je zou het noise pop kunnen noemen met garagerockriffjes. Dit album is een iets mildere versie van artiesten zoals FIDLAR en BARTEK. Nathan Williams klaagt nog altijd over de meisjes, terwijl hij een wereld schetst die is gedrenkt in gasoline en hijzelf met een peuk in de mond staat toe te kijken. En tóch kun je verdomd vrolijk worden van deze plaat. 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12