steun 3voor12
3voor12 Tilburg

Timm gaat lekker slecht op De Nacht

Vertellingen over nachten waar je de volgende ochtend spijt van hebt

Beelden van slecht gaan en rappen over een nacht waar je de volgende morgen en/of middag spijt van hebt: het zit allemaal in Timm’s (Tim van Dongen) nieuwe clip en single ‘De Nacht’. Een vervolg voor Timm die vorig jaar zijn carrièreswitch inluidde met ‘Linnen Deken$’ en ruim een jaar later met ‘Opties’ en nu dus ‘De Nacht’.

Drank, drugs en slechtgaan; is ‘De Nacht’ uit je leven gegrepen?
Lachend: “Ik heb wel eens wat gebruikt, maar zo heftig als ik in de single het zeg, dat niet. Ik wil vooral een verhaal vertellen dat we allemaal wel eens in Tilburg hebben meegemaakt. Ik zie muziek maken ook deels als acteren en dit is een rol waar ik makkelijk in kan leven. Het was wat anders geweest als ik had gewerkt als buschauffeur.”

Hoe reageerde je vriendin op de track?
"Die appt net dat de track in haar hoofd zit. Zij snapt dat ik sterke liedjes probeer te schrijven en dat die regels en eerlijkheid over hoe het ooit was passen bij de sfeer die ik neer wil zetten. Ik ken het leven zoals ik omschrijf in ‘De Nacht’, maar dat is wel uit het verleden. Zo schreef ik ook Linnen Deken$ (een nummer over mijn ex) terwijl ik al met mijn huidige vriendin was. Ook dat begrijpt ze."

Voor ‘De Nacht’ heb je hulp gekregen van Sidney Marte (Kenjedie), hoe is dat zo gekomen?
“De single is geproduceerd door James Castelijn in de studio van Bangana. Sidney was er vaak bij en werd geïnspireerd om een bijdrage te leveren. Dat was vooraf nooit het idee geweest, maar ik ben echt superblij dat hij dat heeft gedaan.”

Het heeft even stilgelegen rond Timm na ‘Linnen Dekens’, hoe kwam dat zo?
"Ik ben vorig jaar rond ‘Linnen Deken$’ iets te enthousiast geweest met het uitbrengen van muziek. ‘De Nacht’ was toen zelfs al geclipt, maar ik had meer nummers nodig. Ik vind de tijd rijp om mijn moment met Timm te pakken. Er komen dan ook zeker nog wat singles van mij uit de komende tijd."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg