Partydrug 4-FMP is per 25 mei illegaal

Plus politie kan binnenkort speekseltesten doen om drugsgebruik te ontdekken

Ben je van plan om binnenkort 4-FMP te gebruiken? Dat is vanaf 25 mei hartstikke illegaal. Doordat de partydrug nog redelijk jong is, viel ie nog niet onder de Opiumwet. Het dealen was al wel strafbaar, maar je kon het gewoon gebruiken. Stiekem doen was niet nodig.

Ondertussen is het middel wel bekend en ook de negatieve gevolgen daarvan. Een aantal van die gevolgen zijn ernstige hoofdpijn, schade aan hart en bloedvaten en in soms ook hersenbloedingen. Van twee mensen is bekend dat ze zijn overleden door het gebruik van 4-FMP en mede daarom besloot de Coördinatiecommissie Assessment en Monitoring nieuwe drugs (CAM) om het op de lijst van de harddrugs te zetten.

Daarnaast kan de politie vanaf 1 juli speekseltesten afnemen om te kijken of je drugs hebt gebruikt. Dit wordt waarschijnlijk het meest gebruikt in het verkeer, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. De speekseltest is om snel vast te kunnen stellen of de persoon onder invloed is, maar daarna wordt altijd nog een bloedtest gedaan die in het lab gecontroleerd wordt. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12