steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Frans Vreeke geëerd met Lifetime Achievement Award

Afscheidnemende TivoliVredenburg directeur bevindt zich nu in het gezelschap van o.a. Willem Venema, Peter Weening en Jan Smeets

Op donderdag 4 juli nam directeur-bestuurder Frans Vreeke na 4,5 jaar afscheid van TivoliVredenburg. Tijdens zijn afscheidsbijeenkomst kreeg Vreeke de Lifetime Achievement Award uit handen van Ruurd Bierman, voorzitter van de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals).

De VNPF reikt de prijs incidenteel uit aan professionals uit de popsector die met hun carrière een grote bijdrage leveren en/of hebben geleverd. Bierman over Vreeke: “Zijn bijdrage aan de sector is enorm, daar plukken we nog dagelijks de vruchten van. We wensen hem veel succes met de volgende stap in zijn carrière. Frans is niet het soort persoon dat gaat stilzitten”. Eerdere winnaars van de Award zijn onder anderen: Leon Ramakers en Willem Venema (1997), Jerney Kaagman (2005), Peter Weening (2018) en Jan Smeets (2018). Lees ook de toelichting op de website van de VNPF.

Vreeke was sinds 1 januari 2014 de eerste directeur van het grote Utrechtse muziekpodium en heeft er in die periode samen met zijn team voor gezorgd dat het aantal producties aanzienlijk is gegroeid en dat toonaangevende festivals hun thuisbasis in TivoliVredenburg hebben. Afgelopen jaren bezochten meer dan één miljoen bezoekers één van de producties of de inpandige horecagelegenheden van TivoliVredenburg. Afgelopen januari kreeg hij ook al een vakprijs als beste directeur van een poppodium in 2017. Vreeke wordt als directeur opgevolgd door Jeroen Bartelse.

In de podcast 'Krenten uit de Pap' blikte Frans Vreeke al eerder terug op zijn 4,5 jaar aan het roer van TivoliVredenburg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht