3voor12 Utrecht

Jeroen Bartelse nieuwe algemeen directeur TivoliVredenburg

Huidige directeur Raad voor Cultuur volgt Frans Vreeke op

Nadat vorig jaar november bekend werd dat TivoliVredenburg-directeur Frans Vreeke zou vertrekken, is vandaag zijn opvolger bekendgemaakt. Vanaf half augustus is Jeroen Bartelse de nieuwe algemeen directeur. Samen met directeur programma Margriet van Kraats en zakelijk directeur Suzanne van Dommelen vormt Bartelse het nieuwe directieteam van de Utrechtse concertzaal.

Bartelse is geen onbekende in de cultuursector, hij is sinds 2011 directeur van de Raad van Cultuur. Daarvoor was hij actief als directeur Kennis en Innovatie bij de ministeries van OCW en Economische Zaken en bij de Vereniging van Universiteiten. TivoliVredenburg roemt Bartelses kennis van de cultuursector en diens geloof in in het belang van kunst en cultuur voor een sterke en levendige stad en muziek als verbindende kracht. 

Muziekliefhebber Bartelse is in zijn nopjes met zijn nieuwe baan: “Wat een opwindend vooruitzicht om aan de slag te gaan bij TivoliVredenburg. Als Utrechter kom ik er vaak om te genieten van concerten en festivals, om vrienden en stadgenoten te ontmoeten, om geïnspireerd te worden door programma’s. Als directeur van de Raad voor Cultuur volg ik met bewondering de ontwikkeling die TivoliVredenburg doormaakt. Met nieuwe concertformules en avontuurlijke programmering in alle genres. Met cultureel ondernemerschap en flair. Ook de verbreding naar andere culturele en maatschappelijke functies spreekt mij aan. Ik zie er enorm naar uit om met het team van TivoliVredenburg een volgende fase in te gaan.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht