Moon Moon Moon voelt zich nog slechter omdat hij het zo goed heeft

Weer prachtliedje in de lijn van Bright Eyes, Eels en Sparklehorse

Eigenlijk voelt Moon Moon Moon zich nog waardelozer omdat hij niet in de woestijn vast zit terwijl anderen met hun AK 47 rondzwaaien, maar juist de nieuwste Oral-B in zijn mond kan steken. Mark Lohmann, muzikant uit Heerhugowaard die met zijn project nu veel speelt met de Popronde, wentelt in het schuldgevoel op zijn nieuwe single ‘Double Weird’.

Het bijzonder fraaie nummer, dat in de verte doet denken aan Bright Eyes, Eels en Sparklehorse, gaat erover dat je je slecht voelt terwijl je beseft dat je het eigenlijk best goed hebt. ‘Soms ga ik online slecht nieuws bingen,’ vertelt Lohmann erover, ‘dan lees ik over alle zelfmoordrates bijvoorbeeld, en over de narigheid in Syrië, totdat ik in de diepste put ooit zit. Ik las laatst hoeveel angst het nieuws geeft, en sommige mensen zich een stuk gelukkiger voelen sinds ze het nieuws niet meer volgen. Ik snap dat ergens wel, maar het voelt zo gek om niet te kijken, dat voelt alsof je je kop in het zand steekt en je nergens iets om geeft. Anderzijds: ik kijk het nieuws, maar het is niet dat ik er vervolgens wat aan doe om de situatie te verbeteren…. Nou ja, je begrijpt het wel!’

Moon Moon Moon viel al vaker op met venijnige liedjes vol scherpe observaties en bijpassende videoclips. Over Dotan’s trollenleger bijvoorbeeld – ‘My Arch-Enemy Dotan Finally Falls (But I Can’t Enjoy It)’ – en ‘Tim Knol Becoming My Hero After Calling Giel Beelen an Idiot’ naar aanleiding van diens stripperactie. Recent maakte hij ook een videoclip en game voor Tim Knol. ‘Double Weird’ is de voorbode van een nieuwe EP.

Meer Hollandse Nieuwe vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12