3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Prins S. en De Geit is het licht in donkere tijden

Boterhammen vliegen door de lucht tijdens electrodancespektakel

In de Phoenix worden de laatste glittertjes nog even op de wangen geplakt, het publiek maakt zich op voor een gloeiend hete show. Prins S. en de Geit is inmiddels een begrip apart door hun poëtische electrodancebeats en hebben daarom dit jaar een welverdiende stage-upgrade gekregen. Waar ze vorig jaar nog in de veel kleinere Roxy stonden, lijkt het Nederdiscopoptrio zich vandaag meteen thuis te voelen in de grotere tent. De geitenfamilie is meer dan ready.

“Lieve Paaspop, welkom op ons partijtje!” Verser kan het repertoire niet, Prins S. en De Geit speelt namelijk de releaseshow van hun nieuwe album Partijtje dat vandaag is uitgekomen. Het trio gaat van keiharde, donkere beats in ‘Warmer (Kouder)’ naar hoopvolle poëzie in ‘Goochelaar’. De teksten zijn absurd, euforisch en als je goed luistert ook erg eerlijk en kwetsbaar. Prins S. en de Geit brengt het keiblije publiek niet alleen dansbare beats, maar ook troost.

Ondanks dat de zaal aardig vol staat wordt er genoeg ruimte gemaakt om te dansen, al bij het tweede liedje wordt er gemosht, en we worden zelfs aangezet tot een heuse wandeling door de tent. De houten planken trillen onder onze voeten. Frontman Scott Beekhuizen beweegt als een mythisch wezen over het podium en danst sierlijk op de harde technobeats. In combinatie met het epische lichtwerk lijkt de show op momenten bijna magisch, al word je af en toe wel verblind door de stroboscoop. Hierdoor is het trio niet altijd even zichtbaar, maar wordt de focus gelegd op de ervaring en vooral: het dansen.

Richting het einde van de show wordt ons gevraagd onze ‘inner eend’ te channelen. De lyrics “Geef me brood bitch” klinken door de speakers, waarop er een boterham op het podium wordt gegooid. Het is dan wel een keer iets anders dan een bh of onderbroek, maar dit gebaar getuigt evengoed van de liefde die op dit gekke familiefeest wordt gedeeld voor de feestbeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12