3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Bad Nerves got some nerve

Een coldplay cover beloven en dan keihard op je gitaar rammen, dat is pas punk

De laatste uurtjes van Paaspop zijn ingegaan en dat betekent: geen tijd meer voor poespas. Het publiek bij Bad Nerves is dan ook wat ongeduldig. Gelukkig beginnen ze meteen en galmen de schrijnende gitaarklanken al snel door de Jack. Terwijl zanger Bobby Nerves (die zijn achternaam duidelijk aan de band heeft gegeven) graag een praatje doet tussendoor wordt er af en toe op zijn bescheiden Brabants ‘SPEULEEH!’ geroepen. Bad Nerves probeert ons eerst nog een beetje voor zich te winnen, zo komen ze met een heerlijk slecht uitgesproken “We houden van Nederland”. Ze merken al gauw dat dat niet nodig is en laten dan maar gewoon hun aanstekelijke deuntjes het werk doen.

Van de teksten verstaan we niet veel, maar dat lijkt er een beetje bij te horen. Heel vernieuwend is de muziek niet, het is typische powerpoprock met goede punkhooks. De muziek wordt steeds harder en sneller, er komt wat geschreeuw langs en gitaren worden naar het publiek gericht als pistolen. “All of our songs are fast. Anything that’s not fast is boring right?”

Frontman Nerves refereert vaker aan Ramones, een grote inspiratiebron voor de band. Een oudere man met een Ramones shirt en zonnebril op wordt vaak in de spotlight gezet om deze reden. Niet te missen bij een performance die zo hard gaat als deze: een moshpit. En dus sprokkelen we ons laatste beetje energie na een lang weekend bij elkaar. Fans die zich niet in de pit bevinden staan letterlijk met open mond te kijken. Hoewel de Jack niet vol staat is het druk genoeg om een gezellig duw festijn te beginnen. Dit geeft de mannen op het podium alleen maar meer zelfvertrouwen om los te gaan. De twee gitaristen weten meerdere keren synchroon in de lucht te springen, waardoor de act bijna gechoreografeerd lijkt, maar waarschijnlijk gewoon neerkomt op geluk en toeval.

Om af te sluiten bewijst de band zijn veelzijdigheid met wat grapjes. De zanger vertelt: “This song is a coldplay cover. It’s called yellow.” Vervolgens spelen ze met keiharde gitaren, iets dat absoluut geen Yellow cover is. Houdt ons er ook weer een beetje bij. Wie goed luistert hoort dat het nieuwe album van Bad Nerves in mei uitkomt, hebben wij ook weer iets om naar uit te kijken als Paaspop voorbij is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12