ESNS18: Waltzburg brengt heel even de zomer naar Groningen

Nijmegenaren hebben nu al prima festivalshow in huis

Rond half twaaf is het gezellig druk in de Marathonzaal, maar op het podium is het pas echt dringen. Maar liefst zes man sterk staat daar Waltzburg, eerder bekend onder de naam Wolves Dressed in Sheep. De Nijmegenaren beschrijven hun muziek op facebook als 'eclectische indie voor de fijnproever en de smaakbarbaar' en zoals je dat bij dergelijke praatjes mag verwachten klopt het allebei niet. Of toch wel? Voor de smaakbarbaar kleurt de band op het eerste gehoor misschien wat teveel binnen de lijntjes en de instrumentale virtuositeit waar de fijnproever naar op zoek is, vind je hier ook niet terug. Is ook nergens voor nodig trouwens, want wat Waltzburg wél maakt is muziek vol leuke vondsten en kleine puzzelstukjes die allemaal samensmelten tot een zomerse, dansbare en nog opvallend coherente mix. Complimenten ook aan Menno Krivokutya, Waltzburgs vrolijke frontman. Vol joligheid lult hij zijn 'nummertjes' aan elkaar en met zijn ontwapenende enthousiasme weet hij elk refrein tot een meezinger te maken. Best knap eigenlijk, zo’n mozaïek van synths, basloopjes, synchrone zanglijntjes, percussie-effecten et cetera dat zich uiteindelijk ontpopt tot een handvol heerlijk meebrulbare potentiële zomerhitjes. Maar de fijnproever had dat natuurlijk al lang gezien.

Staat deze band hier wel op de juiste plek?
Eigenlijk niet echt. Het publiek vermaakt zich prima hoor, maar eigenlijk hoor je Waltzburg gewoon in een wat zonniger setting te zien. Ergens in de zomer in de buitenlucht, teentjes in het gras en zonnetje op de bol. Jammer dat het januari is. Gewoon later nog eens gaan, zouden wij adviseren.

Ik wil graag meer van deze band horen, maar kan bijna niks vinden.
Niet getreurd! De afgelopen maanden heeft het zestal zich een slag in de rondte gewerkt om met een nieuw album op de proppen te komen en de planning is dat die plaat begin dit jaar in de schappen ligt. Duurt dat alsnog te lang? Dan is er op spotify nog werk van de band te vinden onder hun vorige naam: Wolves Dressed in Sheep.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12