SG Lewis brengt een ode aan de nostalgische dansvloerkraker

Britse producer over zijn samenwerking met discolegende Nile Rodgers en de euforie van discomuziek

Britse dj/producer SG Lewis heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een artiest waar veel mensen mee willen samenwerken. Hij dook al de studio in met Dua Lipa, AlunaGeorge en zelfs Robyn. Op zijn nieuwe album Times liet de producer zich beïnvloeden door het gevoel van euforie dat discomuziek kan losmaken. 'Ik luisterde veel naar die muziek en las er een boek over', vertelt de producer. 'Ik wilde mijn stem daarin plaatsen op een manier die voor mij eerlijk aanvoelde. Ik wilde zien of dat werkte.' Toen hij eenmaal 'One More' had gemaakt, wist hij dat het werkte. Het werd de katalysator voor de rest van het album.

Op die track werkte de producer samen met niemand minder dan discolegende Nile Rodgers. Lewis vertelt over hun ontmoeting: 'Een paar jaar geleden nam hij met allerlei beginnende artiesten nummers op in de befaamde Abbey Road studio's. Niet legendes, of bekende artiesten, maar beginnende. Ik had het geluk een van die mensen te zijn.' Rodgers was onder de indruk van Lewis en wou wel vaker met hem samenwerken. Een jaar later nam Lewis 'One More' op in LA, maar voelde dat er nog iets miste. Hij stuurde het naar Rodgers, en ze maakten het nummer samen af in de Abbey Road studio's.

Voor dit album keerde hij terug naar waar het album begon: de zolderkamer bij zijn ouders. 'Ik had de tijd om aan de diepste details te werken, waar ik misschien eerder niet per se de tijd voor had.' Verder bespreekt Sagid  Lewis naast euforie, ook een ander belangrijk thema: escapisme. Luister hiernaast het interview terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12