steun 3voor12
3voor12 Breda

Fotoverslag: The Levellers vieren 30-jarig bestaan in uitverkochte Mezz

Vijf Britten laten zien dat ze nog net zoveel energie hebben als vroeger

Terwijl in de rest van het land Halloweenfeestjes gaande zijn, wordt er in Mezz het 30-jarig bestaan van de Britse folkrockband The Levellers gevierd. De avond begint met de 25-jarige (ook Britse) singer-songwriter Sean McGowan die eerder die jaar zijn debuutalbum ‘Son Of A Smith’ kwam. Hij speelt deze plaat met een band samengesteld van zijn eerdere werk, als wc-schoonmaker in een café.

Er is geen seconde te missen, want de vijf heren van The Levellers staan stipt op tijd op het podium. Het is in één klap feest: het energieniveau is hoog op zowel het podium als in de zaal. Na een aantal nummers komt de didgeridoo, een groot blaasinstrument bekend van de Aboriginals, op. Stephen Boakes, die ingesmeerd is met neonverf, bespeelt deze. Hij eiste het hele podium voor zich toe door zijn uitbundige bewegingen. Daarna moest hij wel snel zichzelf schoonmaken, want hij is ook de persoon die de merchandise verkoopt.

De band die dertig jaar geleden begon, en heel wat top-40 notities heeft gehad (bijvoorbeeld One Way en Far From Home), laat zien dat ze het na al die jaren nog steeds kunnen en een grote groep fans hebben die van ver komen om de verjaardag van de band te vieren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda