3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Wende’s regendans zit vol bitterzoete levenslust

Niemand kan haar meer iets maken

Als we Wende met een rood leren jasje het podium op zien lopen, staan er al aardig wat mensen klaar in de Phoenix. De kenner herkent haar meteen: de glinstering in Wende’s ogen is al van ver te zien. We zien het allang in haar blik, maar al snel geeft ze toe: “Er is niets leuker dan dit.” Het kan simpelweg geen toeval zijn dat de regen net begint te vallen als haar stem klinkt en ze sierlijk begint te dansen. Ze weet precies wat ze met haar armen moet doen en spreidt haar vleugels. Wende raast over het podium als een storm en pakt het publiek in met haar magistrale, krachtige uitstraling.

De zangeres gaat van haar kenmerkende vibrerende stem gemakkelijk over naar zacht gefluister, spoken word of juist geschreeuw. Zo stil zingen is niet makkelijk en kan best een risico zijn in zo’n grote tent. Toch is er meer dan genoeg ruimte voor stille momenten en kwetsbaarheid, wat dan vervolgens weer keihard gecontrasteerd wordt door de zware elektronische beats. 

Hé, een bekend gezicht! Synthwizard David Hoogerheide speelt mee met Wende en aangezien hij gister nog uitblonk tijdens het imponerende optreden van Froukje is zijn aanwezigheid veelbelovend voor deze show. Met ‘Heb ik dat nodig?’ en ‘Loop naar het vuur’ als absolute hoogtepunten door de intense opbouw die beide nummers gemeen hebben. De combinatie van elektronische elementen en percussie maken het zo spannend dat we er bijna ingezogen worden. Deze Nederlandse woordkunstenares zet een stevige performance neer met veel gezwier en breekbare teksten die recht uit haar hart komen. Het publiek is gefascineerd door haar en blijft maar klappen, maar Wende ontvangt het applaus hartelijk.

“Er is één ding dat we allemaal willen: vastgehouden worden.” Het laatste nummer komt precies op het juiste moment, we zijn overweldigd en volledig in trance door de zinderende schoonheid van Wende’s optreden en haar loepzuivere vocalen. “Hoe hou ik dit vast?” klinkt de trillende stem van de zangeres door de microfoon. Zweetdruppels vallen van haar gezicht. Een betere afsluiter hadden we ons niet kunnen bedenken, en er worden dan ook wel de nodige traantjes gelaten. Wende ontroert met overtuiging, de tijd staat hier even stil.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12