Sunday Snooze #23: Tako

Bizarre 80s industrial en post-punk voor je allerslechtste zondag

In de Sunday Snooze heb je al een hoop verschillende zondagochtenden voorbij horen komen: van dansbare afterparty mixes tot kalme ambient voor bij je eerste kopje koffie. Maar deze van Tako is toch echt het allervreemdst. Ongrijpbaar piepend, zoemend en schurend, met af en toe een monotone vocaal of duister dwingende percussie. Bizar, superspannend en ronduit ongezellig.

'Maanden geleden vond ik in de kelder van een stripwinkel op de Zeedijk een hoop cassettes, vol met allemaal hele rare 80s industrial en post-punk', zo legt Tako uit. 'Die heb ik voor deze mix gebruikt.' De Amsterdamse dj en verzamelaar is mede-eigenaar van platenspeciaalzaak Red Light Records, waarvoor hij zo ongeveer de hele wereld afspeurt naar bijzondere muziek. 'Er is nog heel veel mooi spul te vinden, maar goudmijntjes zoals dit kom je bijna niet meer tegen.'

Van de gedigitaliseerde vondsten maakte Tako deze ijskoude mix, voor als je na een zware zaterdagnacht waarop je net iets te hard bent gegaan ligt uit te huilen in bed met de dekens over je hoofd. De allerbeste mix voor je allerslechtste zondag. 

Gelukkig zijn Tako's eigen zondagen in het algemeen lang niet zo deprimerend: 'Wat ik meestal op zondag doe? Dat is vaal de dag waarop ik heel veel muziek luister. Kop thee erbij, en dan thuis platen draaien. Veel ambient, Brian Eno, Harold Budd, dat soort dingen.'

In Sunday Snooze presenteren je favoriete smaakmakers de soundtrack van hun ideale zondagochtend. Perfect om wakker bij te worden, of juist als je nog steeds wakker bent. Meer Sunday Snooze? Hier vind je ze allemaal, met mixes van o.a. Aardvarck, David Douglas, Klangstof en Big2.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12