'Ik hoef niet te doen alsof ik een vent ben om over een vrouw te schrijven'

Het nieuwe album van Laura Marling gaat over gender en tederheid

Het nieuwe album van folkzangeres Laura Marling is uit: Semper Femina. Zoals de titel al vrijgeeft gaat het over vrouwen. Over gender, gevoelens en tederheid van en voor de vrouw. 'Ik begon met Semper Femina alsof een man over een vrouw schreef', zei Laura Marling er al eerder over, 'maar later bedacht ik me dat het toch echt niet vanuit een man kwam, maar van mij. Ik hoef niet te doen alsof ik een vent ben om zo intiem en gevoelig over een vrouw te schrijven. Het gaat gewoon over kijken naar een vrouw en meeleven met een vrouw.'

Semper Femina klinkt simplistisch en rustig, maar heeft dus overduidelijk een boodschap. In sommige nummers, zoals 'Soothing' en 'Always This Wat' klinkt haar werk jazzy, met losse baslijntjes onder dat lichte gitaargeluid. Een heerlijk album voor de zondagmorgenfilosoof.

Marling schreef de nummers van Semper Femina tijdens de tour die kwam na haar vijfde album Short Movie. Wij spraken Marling al eerder over die plaat, haar managerloze tour en avontuur langs een hippieoord. 'Zo’n advies aannemen van een onbekende, oudere man? Hij komt nú hiernaartoe om me te vermoorden. Dan was het inderdaad een short fucking movie.' Dat kun je hier teruglezen. Ook hebben we de show van de zangeres gefilmd bij Into The Great Wide Open. Die kun je hier terugkijken.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12