BKS17: George Ezra hoeft écht niet op reis voor inspiratie

Écht niet, hij schrijft minder tenenkrommende liedjes wanneer hij z’n trein mist

George Ezra is een maandje naar Barcelona geweest om rond te kijken, het leven te observeren en inspiratie op te doen, vertelt hij. Daaruit is het volgende liedje gerold: 'Barcelona'. Zo te horen is-ie z'n kamer niet af geweest, want verdomme wat een tenenkrommend niemendalletje waarin werkelijk geen enkele scherpe observatie zit. Oh ja, hij hoorde een Spanjaard een liedje zingen, maar verstond de tekst niet. Vervolgens begint George een veel te lang lulverhaal over de kamer die hij online had gevonden, en hoe spannend dat wel niet was! 

George staat hier vanwege 'Budapest', een liedje over een andere stad. Dat liedje schreef-ie omdat hij de trein had gemist naar diezelfde stad. Het was drie jaar geleden echt een vrolijk liedje met een hupsend gitaartokkeltje en een kolderiek orgeltje.

Inmiddels is z'n band nogal uitgebreid - tot blazers aan toe! - en klinkt vrijwel elk liedje als de meest ongeïnspireerde softreggae, zo vriendelijk en ongevaarlijk dat je er akelig van kunt worden en de muzieksmaak van Patrick Bateman opeens begrijpt. 

HET MOMENT:
Als je jezelf toestaat de gedachten de vrije loop te laten bij deze hypervrolijke kwelling - hee, hij zegt zelf dat z'n liedjes gaan over ontvluchten en wegdromen - zou je kunnen denken dat dit dus de semiheadliner van de dag is, het voorprogramma van Arcade Fire. Waarom? Nou ja, het is eigenlijk zo erg dat Arcade Fire straks ongetwijfeld nóg beter klinkt.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12