3voor12 Utrecht

In clip voor 'New Mask' klapt Big Hare voor iedereen die ze tegenkomen

Albumpresentatie op vrijdag 17 januari in Kapitaal

Big Hare heeft vandaag de single/video 'New Mask' uitgebracht, afkomstig van het eind eind vorig jaar verschenen tweede album Lucky Dip. Daarop staan negen experimentele, licht absurdistische maar altijd dansbare liedjes. Zelf gebruikt het duo de woorden ‘hypnose, snoepjes, smeltende wenkbrauwen, heldere dromen, doorgesneden discoballen en onzichtbare regenbogen’ om de muziek te karakteriseren.   

Op vrijdag 17 januari wordt het album gepresenteerd in Kapitaal (Paardenveld) tijdens een avond waarop de Utrechtse illustrator Isa van Weert nieuw werk laat zien. Van Weert heeft de hoes van Lucky Dip ontworpen en die ook in Kapitaal gezeefdrukt.

“Het idee voor deze track kwam toen we op de kermis rondliepen en ik een man zag die achter een schietkraam stond”, licht Big Hare’s Luuk Ottenhof toe. “Ik bedacht me dat hij eens een succesvol spelprogramma op tv presenteerde, maar nu een gevallen showman was (denk een beetje Hans van der Togt) die nu z'n kost moet verdienen op de kermis. We kwamen op het idee om applaus op te nemen toen we 'Audience' van Sonic Youth hoorden. Doordat er toen dus applaus in de track zit bedachten we dat we een clip moesten maken waarin we voor iedereen klappen, om ze zodoende aan te moedigen.”

Als opwarmertje voor het releasefeestje in Kapitaal cureert Big Hare op donderdag 16 januari de maandelijkse Komijnen-avond in de Kargadoor. Onder het motto ‘doe wat je wil’ zullen daar onder anderen BoterBoter en Wim Dekker van Blowpipe Records iets presenteren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12