BKS19: Lewsberg fascineert in details

Ambachtelijke liedjes met originele twist

Daar staat ze weer, op de eerste rij, de dame met het tekenblok. Ze maakt van elk concert waar ze staat een tekening, een beetje in de stijl van een rechtbankverslaggever. Bij Lewsberg tekent ze een lange man met een overhemd en een bril. Een makkelijk model, want al te veel beweegt hij niet. Zijn naam is Arie van Vliet en we kennen hem onder meer uit Naive Set, zoals we alle leden van Lewsberg uit andere bands kunnen kennen. Van Vliet is geen showman, maar gek genoeg toch wel een blikvanger met zijn onderkoelde praatzang.

Niet voor niets begint onze tekenaar daarna aan gitarist Michiel Klein (Adept, Eklin), wiens spitse gezicht iets mysterieus heeft. Hij speelt ingetogen maar wel heel uitgesproken, en zijn bijdrage is het geheim van Lewsberg. Terwijl de andere drie in een loop gaan hangen soleert hij, heel subtiel, atonaal en toch echt oprecht mooi. Een ander moment laat hij zijn solo uitmonden in één enkele noot op repeat. Zo zitten er in die ogenschijnlijk traditionele lowfi indieliedjes steeds kleine ideetjes die de aandacht vangen.

HET MOMENT
'Het is ons een genoegen uw amusement te mogen verzorgen op deze vroege zondagmiddag', zegt Van Vliet met een soort onderkoeld enthousiasme. Het genoegen is wederzijds, want dit optreden oogt ontspannen, maar er gebeurt ook echt wat. Mooi begin van een hete slotdag.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's.  

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12