Concerten en evenementen krijgen definitief meer ruimte

Geen maximum aantallen bij voldoende zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck

Voorzichtig goed nieuws voor concertorganisatoren en evenementenorganisaties: vanaf 1 juli geen maximum aantal bezoekers bij evenementen. Dat maakt Premier Rutte vandaag bekend tijdens de persconferentie. Daarmee zet het kabinet grotere stappen dan ze eerder hebben aangekondigd, en geeft dit iets meer ruimte aan concertorganisatoren en evenementenorganisaties.

Let wel: er zitten haken en ogen aan deze nieuwe versoepeling. Het kabinet maakt de regels bekend binnen twee hoofdcategorieën: binnen en buiten-evenementen. Voor beide categorieën geldt: de 1,5 meter moet ten alle tijde aangehouden worden. Voor de binnenevenementen geldt: maximaal 100 man mits mensen kunnen zitten. Tot een maximum van 100 man is er dan ook geen reservering of checkgesprek nodig. Wanneer er wel sprake is van reservering en checkgesprek: geen maximum aantal bezoekers. Zo krijgen concertzalen en poppodia meer ruimte om grotere aantallen bezoeker te verwelkomen.

Voor de buitenevenementen geldt: maximaal 250 man wanneer er geen sprake is van reservering en checkgesprek, en staan mag. Buiten geen maximum aantal bezoekers wanneer er voldoende zitplaatsen zijn, met reservering en een checkgesprek vooraf. De harde voorwaarde blijft: 1,5 meter afstand tussen bezoekers en de sanitaire, hygiënische en logistieke omstandigheden moeten op orde zijn. Zowel bij binnen als buitenevenementen. Discotheken en nachtclubs blijven voorlopig gesloten, daarover komt meer nieuws op 1 september.

Evenementen krijgen dus ruimere versoepelingen vanaf 1 juli. De tijd om een vergunning aan te vragen kost echter zo’n zes weken, en dus zullen de eerste evenementen pas rond de helft van augustus plaatsvinden.


 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12