3voor12 Utrecht

MEAU sluit relatie af met het prachtige ‘Afgesloten’

Op derde single zet Utrechtse singer-songwriter een punt achter een periode

De Utrechtste MEAU brengt vandaag haar nieuwe single plus video ‘Afgesloten’ uit. Het nummer is de derde single die ze uitbrengt na ‘Kalmte’ en ‘Weet’. MEAU studeert op dit moment aan de Utrechtste Herman Brood Academie.

In september wist ze al hoge ogen te gooien met ‘Kalmte’. Het nummer werd opgepikt door 3FM en kort daarop volgde airplay op Radio 2. In november volgde ook de tweede single genaamd ‘Weet’ en ook daarmee pakte ze de luisteraar beet met haar rustgevende stem. MEAU maakt Nederlandstalige indiepop met een elektronisch randje. Met haar heldere stem bezingt ze kleine verhaaltjes.

Ook op ‘Afgesloten bezingt MEAU weer heel herkenbare situaties. Al vanaf het eerste moment van de single hoor je een fijn gitaarloopje, dat het hele nummer terug blijft komen. En wanneer de stem van MEAU erbij valt neemt ze je mee aan de hand in een verhaal dat gaat over het einde van haar relatie, waar ze alleen maar als een sterker persoon is uitgekomen. Tegen ons vertelt ze dat ‘Afgesloten’ een dikke punt is achter deze periode, maar dat het juist ook een nieuw begin moet voorstellen. Op naar een nieuw avontuur en een nieuwe periode in haar leven. De single is geproduceerd samen met Simon de Wit (Blanks). Net zoals bij ‘Kalmte’ en ‘Weet’ hoor je dat MEAU goed in haar vel zit en dat maakt ‘Afgesloten’ zo aangenaam om naar te luisteren.

Op dit moment is MEAU druk bezig met het afmaken van een EP die in de loop van 2021 moet uitkomen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12