BKS17: IJzersterke set indierockers Real Estate

Gouden gitaarlijnen trekken heel Stage Two vol

Indierock waarbij het neo-psychedelica en surfmuziek is wat de klok slaat, uitgevoerd door vijf mannen die zo model hadden kunnen staan in een Wibra-folder. Dat zou kunnen uitpakken in een groot snoozefest, maar het tegendeel wordt bewezen door het uit Brooklyn afkomstige Real Estate. Aangevoerd door frontman Martin Courtney, IV doet de formatie elk nummer waar het in uitblinkt: ijzersterke samenzang, luchtige nummers en gouden gitaarlijnen die heerlijk in het gehoor liggen. Muziek gemaakt om lekker met het kleedje in een park languit te liggen.

Je kunt vier tracks van deze show hier terugzien.

Wat Real Estate ook zo goed doet is de afwisseling zoeken binnen de kaders die de band voor zichzelf heeft gezet. Er zijn trage jams, uptempo indierockers en er is zelfs een psychedelische wals die als breekpunt in het midden van de set is opgenomen. Jammer genoeg lijdt dat nummer, evenals veel van de rest van het concert, onder een basgitaar die nét iets te zacht staat. Waar de hoogte in sfeer en toon wordt opgezocht, is een vloer waar je veilig op kan landen gewenst. Een minuscuul puntje, want het gejoel is er niet minder om. Stage Two staat zo vroeg op de vrijdag al goed gevuld met fans die slechts de eerste drie noten nodig hebben om het nummer te herkennen. Knap, net zoals ‘Saturday’ van het nieuwe album waar na een paar maten een flinke versnelling foutloos wordt ingezet.

HET MOMENT:
Een heel concert lang al sterk voor de dag komen én dan nog de beste nummers bewaren voor het eind? Real Estate flikt het en niet eens met vertrouwd oud materiaal op hit ‘Talking Backwards’ na, maar ook nog drie heel fijne nummers van het laatste album In Mind. Uitsmijter ‘Two Arrows’ begint lieflijk, maar met een coda dat alle kanten op scheurt, blaast dit vijftal het optreden niet als een nachtkaars uit, maar met Bengaals vuurwerk.

Volg Best Kept Secret op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12