Vanavond in 3voor12 Radio

Hoodvlogger Ismail Ilgun en Jiggy Djé over de verkiezingen

Onder de campagnenaam !METS proberen o.a. een heleboel muziekorganisaties (o.a. TopNotch, Noah's Ark, Spotify, Popronde) jongeren op 15 maart naar de stembus te krijgen. Eén van de initiatiefnemers van !METS is rapper en platenlabelbaas Jiggy Djé (Noah's Ark) en die komt vanavond uitleggen wat nu precies hun ideeën zijn. Hoe gaan ze ervoor zorgen dat de opkomst onder jongeren zo hoog mogelijk wordt? In ieder geval met inzet van betrokken influencers: muzikanten, vloggers, iedereen met een grote schare fans. Mensen als Ismal Ilgun, met zijn 66.000 volgers op YouTube. Of misschien ken je hem beter als 'het woord van het jaar 2016': treitervlogger.

Het hele land stond vorig jaar op zijn kop nadat Ismail vlogs publiceerde waar hij en andere jongens uit de Zaandamse wijk Poelenburg grensoverschrijdend gedrag vertoonden. Zelfs Rutte bemoeide zich ermee en noemde ze 'tuig van de richel'. Ismail bood excuses aan en zegt inmiddels zijn leven gebeterd te hebben. Sterker nog: hij wil premier van Nederland worden. Het is alleen de vraag of de politiek dat wel ziet zitten, want toen de lijsttrekkers van de grote partijen vorige week in een filmpje moesten kiezen tussen Ismail of Geert Wilders, vonden zelfs grote tegenstanders van Wilders dat toch een heel lastig keuze. Hoe dan ook: Ismail bereikt een heleboel mensen met zijn vlogs, zelfs vooraanstaande Amerikaanse politieke blogs interviewen hem nu, en wil die kracht nu gebruiken om jongeren naar de stembus te krijgen. Maar waarom? Politiek lijkt toch niet het meest voor de hand liggende gespreksonderwerp als je aan het hangen bent voor de Vomar.

Je hoort het vanavond tussen 21:00 en 00:00 in 3voor12 Radio op 3FM of via 3FM.nl/live!

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roosmarijn, #3voor12 en #3fm.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12