Kiani & His Legion laat je 18 minuten watertanden

Eindeloze housetrack op SoHaSo

Lima, Oscar, Victor, Echo. L.O.V.E. Zo heet de nieuwe EP van Kiani & His Legion (Thomas Neyens uit Genk) op Nuno dos Santos' label SoHaSo. Gewild of ongewild sluit de Belg naadloos aan bij zijn labelbaas, die zelf net een EP uitbracht die Trigonometry of Love heet. Nu staat SoHaSo natuurlijk sowieso wel bekend om zijn liefdevolle, warme house, maar dit is er echt een om voor te gaan zitten: een 18 minuten durende track die je net zo laat watertanden als dat sappige stuk vlees op de hoes. Je merkt dan ook meteen dat ook weer niet alleen lieflijkheid is dat je voorgeschoteld krijgt, en wat wil je ook met een EP die deels geinspireerd is door de illustere Japanse surrealist Haruki Murakami. 

Waar we deze Belg verder moeten plaatsen? Hij geeft zelf graag een referentie uit ons eigen 3voor12 archief: 'Op 3voor12 stond een set van Ricardo Villalobos uit 2004. Door die set ben ik helemaal verliefd geworden op minimalistische muziek en dat is ook de reden geweest dat ik, toen ik begon te DJ'en, mijn draai vond en het bleef doen. Ik heb die set echt ontelbare keren gestreamd toen. Echt een belangrijk moment in mijn leven.' Die set, die is er niet meer, maar hij is nog wel hier te vinden.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12