3voor12 Tilburg

Timmietex voortaan verder als Timm en releaset nieuwe single

Tilburgse rapper gaat voor donkerdere sound

De Tilburgse rapper Tim van Dongen, beter bekend als Timmietex gaat voortaan verder onder de naam 'Timm'. "Een logische stap", volgens Van Dongen: "Ik ben 31 jaar oud geworden en associeerde Timmietex met een periode die de lading niet meer dekt. Ik ben 31 geworden en maak de afgelopen jaren muziek die veel anders klinkt dan de blije Brabantse rapper van vroeger."

Met de single 'Linnen Deken$' heb je gekozen voor een veel donkerdere sound. Hoe is dat zo gekomen?

"Dat is organisch gegaan. Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in andere artiesten en het is een geluid geworden waar ik mij veel beter bij voel. Uiteindelijk kwam ik terecht bij James Castelijn (producer van Bangana, red.) en zijn we in de studio hard bezig geweest met veel nieuw materiaal."

Genoeg voor een album?
"Dat denk ik wel, de volgende single en clip liggen al klaar. Het wordt nu vooral hard werken, veel lekkere singles blijven droppen en bouwen aan de nieuwe naam."

Ga je dan nog ooit Timmietex-tracks live doen? Kortom, is Timmietex dood?
"Ik zal voorlopig zeker geen oude tracks meer doen. Het idee bij mij is dat Timmietex echt verleden tijd is, maar zeg nooit nooit. Maar dan nog: ik heb deze keuze niet voor niets gemaakt. Ik denk niet dat iedereen die mijn oude materiaal gewend is de nieuwe altijd vet gaat vinden, maar dat hoort er wel bij denk ik. Uiteindelijk zal ik hopelijk weer veel nieuwe Timm-fans maken met waar ik nu mee bezig ben."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12