3voor12 Utrecht

Roxeanne Hazes eerste naam Bevrijdingsfestival Utrecht 2018

Edison winnares op 5 mei naar Park Transwijk

Roxeanne Hazes komt op 5 mei naar Bevrijdingsfestival Utrecht, dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Gisteravond won de zangeres nog een Edison in de nieuwe categorie Nederlandstalig.

De dochter van André speelde lang in het levensliedcircuit maar wilde iets anders, iets voor zichzelf. Dat andere kwam er in de vorm van het vorig jaar uitgekomen debuutalbum In Mijn Bloed. Het is een album vol Nederlandstalige electropopliedjes, met de ballade ‘Ik Was Toch Je Meisje’ als bekendste voorbeeld. Hiermee werd ze huisband van DWDD, deed ze een clubshow en mocht ze als afsluiter naar Noorderslag, waar ze liet zien echt iets intrigerends, eigens en geloofwaardigs te hebben.

Vrijheidscolleges
De 2018-editie wordt de 26e editie van het (uiteraard gratis) Bevrijdingsfestival in Utrecht. Naast muziek is er net als eerdere edities een inhoudelijk programma wat verdieping biedt rondom het thema vrijheid. Zo zijn er in aanloop naar 5 mei en op het festival zelf Vrijheidscolleges te bezoeken. De landelijke opening van de reeks colleges wordt verzorgd door Femke Halsema op 27 maart in TivoliVredenburg in Utrecht. Met verhalen, foto’s, videobeelden en muziekfragmenten toont zij een kleurrijk en optimistisch beeld van het moderne Nederland en de uitdagingen waarvoor Nederlanders volgens haar staan. Kaarten voor het openingscollege van Femke Halsema zijn te reserveren via TivoliVredenburg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12