3voor12 Noord-Holland

Nieuwe Muziek: GatoCato

Ontdekkingsreis in experimenteel instrumentaal geluid met jazz en blues invloeden

Hoewel GatoCato al in 2018 begint met muziek maken, staat hij aan het begin van zijn muzikale loopbaan en is veelal met drie letters die staan voor 'Do It Yourself', wat hij met zijn album Jardin de Flores laat horen. Het album is experimenteel van karakter, maar de jazz en blues klinken daarin heel duidelijk door.

De naam staat voor 'katkat', maar Robert Landman die schuil gaat achter GatoCato heeft de naam juist opvallend neergezet. Het nieuwe album Jardin de Flores vertelt het verhaal over de 'Beauty and Destruction of Nature'. Het album neemt je mee op een avontuurlijke ontdekkingsreis langs mooie, rustgevende en duistere plekken. Het zit vol met elektronica die op melodieuze wijze zijn verwerkt in ritmische instrumentale muziek. Dan weer lichtvoetig en dan weer even met een wat mysterieuze ondertoon. ,,Het laatste nummer Young Cherry gaat over de weg die wij allemaal bewandelen in het leven, waarin wij mooie vriendschappen maken en soms voor lastige uitdagingen staan", zegt Robert over het slotakkoord van het album.

Denk aan een tuin als je de klanken van het album tot je neemt. Jardin de Flores is een vriendelijk album en misschien is dat wel een manier om de wereld wat meer kleur te geven. GatoCato gaat ermee op toernee, zoals vanavond in Cinetol Amsterdam, maar ook in Popradar Café Den Haag op 10 februari, 12 maart de Rabo Open Stage in Tivoli Vredenburg Utrecht en NAR Café der Kunsten in Utrecht.

Klik hier voor het album Jardin de Flores.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12