Charles Bradley overleden

Kijk nu naar de Great Wide Open show van de soulzanger

Opnieuw treurig nieuws uit de Daptone stal. Na Sharon Jones is nu ook soulzanger Charles Bradley aka The Screaming Eagle Of Soul overleden. Onlangs werd bekend dat de kanker die hij overwonnen leek te hebben teruggekeerd was. Charles Bradley is 68 jaar geworden. 

Net als Sharon Jones bloeide Charles Bradley pas op latere leeftijd (hij was al over de zestig) op tot een wereldberoemde ambachtelijke soulzanger. Vele decennia daarvoor bracht hij door aan de rand van de samenleving, waar hij zich staande hield als James Brown imitator.

Zijn doorbraak kwam met het album No Time For Dreaming, een emotionele, sociaal bewogen plaat. Bradley viel op door zijn bewogen optredens, waarbij het doorgaans de helft van zijn publiek persoonlijk om de hals vloog. Overdreven? Theater? Die gedachte vervloog direct als je hem persoonlijk sprak en hij verhalen vertelde over de harde jaren die aan zijn doorbraak vooraf gingen, over zijn moeder en zijn vermoorde broer. 

Na zijn doorbraak trad Charles Bradley talloze keren in Nederland op, onder andere op North Sea Jazz en Into The Great Wide Open. Het optreden op Vlieland werd door 3voor12 geregistreerd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12