3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: The Amazons bewijst dat een 3FM Megahit geen garantie is voor topconcert

Engelse band komt pas laat op gang

Lange manen, zwoele blikken en een flinke dosis rock voor de gemiddelde indieliefhebber: de perfecte combi voor op de late zaterdagmiddag op Paaspop. Zou je denken.

Het publiek heeft daar schijt aan, want hoewel de Jack Daniels Stage afgeladen vol staat tijdens het eerste nummer van het Engelse The Amazons, verlaat bijna de helft van de aanwezigen de zaal voor het vroegtijdige einde. Verdiend? Mwa. Nieuwe single Black Magic is een 3FM Megahit; niet geheel verrassend aanschouwt het Paaspoppubliek hier in eerste instantie dan ook een een braaf, schattig poprockoeuvre waar Kensingtonfans de vingers bij aflikken. Die fans knikken netjes mee met de beat en wanneer de band uit Reading halverwege de set opeens een Arctic Monkeys-achtig nummer instart dat net iets rauwer, net iets harder en net iets passender bij de band klinkt, gaan de voetjes al gauw van de vloer – en de tent uit.

Toch is het een verfrissende omslag en lijkt vooral zanger Matt Thompson eindelijk te kunnen ademhalen:  hij laat zijn vocalen volledig de vrije loop gaan en dat klinkt gewoon lekker, terwijl hij bij de toegankelijkere poprock-songs de controle over zijn stem juist regelmatig op stuntelige wijze verliest. Minder proberen en meer doen zou de band sieren – maar misschien is Paaspop ’s middags gewoon nog niet klaar voor een prima rockbandje met een kleine identiteitscrisis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12