Wie moet volgens jou de IJzeren Eierbal 2020 winnen?

Nomineer nu je favoriete aanstormende talent uit de Nederlandse livesector

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2019 presenteren de Vereniging voor Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) en VPRO 3voor12 voor de vierde keer de IJzeren Eierbal. De prijs wordt sinds 2017 uitgereikt aan iemand die nu al een positieve bijdrage levert aan de live sector en een groot talent is voor de toekomst. De aanmoedigingsprijs wordt tijdens de avond van de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Jochem Winterwerp van Friendly Fire won de eerste prijs in 2017 gevolgd door Timo Spruitenberg van Kultlab in 2018. Lane Reckman van Sugar Factory won dit jaar de prijs. 

Ken jij iemand die nu al een positieve bijdrage heeft geleverd aan de livesector? Een rookie die een belangrijk aandeel zal hebben in de toekomst van de sector? Personen die werkzaam zijn in de livesector - ook als ze niet werkzaam zijn voor VNPF-leden - mogen worden voorgedragen. Jouw talent opgeven kan tot uiterlijk 6 december door een mailtje te sturen naar info@vnpf.nl. 

Criteria IJzeren Eierbal

  • Hoe oud is de kandidaat? De kandidaat mag niet ouder zijn dan 27 jaar.
  • Hoe lang werkt de kandidaat in de live-popsector en op welke manier legt de ‘junior’ nu al ‘senioriteit’ aan de dag in zijn/haar werkzaamheden?
  • Hoe heeft de kandidaat in positieve zin een verandering in gang gezet binnen de eigen organisatie en/of in de live-popsector?
  • Op welke manier vervult de kandidaat een voorbeeldfunctie voor anderen?
  • Op welke manier speelde de kandidaat een belangrijke rol in het slagen van een project/activiteit?
  • Hoe bevordert de kandidaat de collegialiteit, een positieve werksfeer en hoe brengt de kandidaat mensen met elkaar in contact?
  • Wat heeft de kandidaat in korte tijd al geleerd?
#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12