3voor12 Overijssel

Genieten van de prachtige stem van Tarja Turunen

Symfonische metal in Atak

door: Hiske Vaanholt

De show vanavond op 14 maart begint met een donker verlicht podium en de spanning wordt opgebouwd. Dan komt de in een prachtig zwart geklede Tarja het podium op en opent de show. Haar zwarte haren waaien in de wind voor een dramatisch effect, en het werkt.

De bijzondere zangeres opent haar optreden in Atak met een aantal stevige nummers, die ze vol energie brengt. Al gauw is het publiek enorm onder de indruk van haar overweldigende stem. Niet schreeuwerig zoals symfonische metal soms kan worden, maar prachtig klassiek geschoold en warm.

De chemie tussen haar en haar muzikanten spat er vanaf. De geweldige gitarist uit Duitsland Alexander Scholpp, cellist Max Lilja, toetsenist Christian Kretschmar, bassist Kevin Chown en drummer Timm Schreiner gaan allemaal op in de muziek en nemen het publiek hierin mee.

Halverwege de show kleedt Tarja zich om en wordt de sfeer intiemer. Een aantal prachtige ballads krijgen we te horen terwijl Tarja in het midden van het podium zit met de bandleden om haar heen. Daarna gaat de show weer verder met bijpassende lichtshow. 

Tijdens de toegift komt Tarja op in een prachtig jurkje en worden we nog eens getrakteerd op twee nummers. Ze maakt contact met het publiek, praat tussendoor, geeft een handje. Het publiek bestaat duidelijk uit trouwe fans en de sfeer is intiem en prettig.

Ook al ben je geen symfonische metal fan, een concert van Tarja Turunen is een goede manier er kennis mee te maken. Wie weet ga je er, net als ik, wel een beetje van houden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12