ESNS18: Noorderslag niet de extra push voor Naaz

Charme weegt niet tegen technische problemen op

Het blijft een goed verhaal. Als puber gooide Naaz hoge ogen bij een talentenjacht op tv, maar ze trok haar eigen plan. Op haar kamer liedjes schrijven, en die samen met de producers achter Soulsearchin’ produceren en afmaken. Vier zijn er nu uit, waarvan drie ook meteen enorme hitpotentie hebben. Ze werd uitgekozen tot 12van3voor12, de radio omarmt haar, internationale magazines willen haar tracks primeuren. Op Noorderslag kan ze die stormachtige carrière nog eens een extra push mee geven.

De show begint wat laat door wat gedoe met het geluid, is het daarna op de rit?
Naaz lijkt zelf te denken van wel. Ze is superblij dat het geluid het weer doet. Maar in de zaal zwabbert het pijnlijk alle kanten op. En dan vooral de zang, toch echt behoorlijk essentieel bij pop. Het grootste deel van de tijd komt die niet boven de backingtrack en achtergrondzang uit, maar zo nu en dan lijkt er een effect weg te vallen en schalt het juist weer veel te hard in de Entreezaal. Sowieso ook al een lastige plek, op de route naar tig andere zalen in de Oosterpoort.

Komt het uiteindelijk nog goed?
Het is Naaz' persoonlijkheid die ervoor zorgt dat je toch blijft kijken. Althans, een groot deel van het publiek. Het is tegen het einde wel echt een stuk leger dan bij de aftrap. Ze vertelt lachend over hoe ze met haar nieuwe schoenen bijna valt tijdens het dansen. Iets later danst ze zo fanatiek dat ze net te laat weer begint met zingen. Maar door het geklooi met het geluid wil het echt nooit een concert worden. Zelfs niet als ze bij het onweerstaanbare ‘Up to Something’ er nog een wat publieksparticipatie in fietst. Zo’n bliksemcarriere is een mooi verhaal, maar tegelijk komt een flinke bak ervaring soms nog wel van pas om een show als deze te redden.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12