LL19: SG Lewis nodigt Lowlands uit in zijn slaapkamer

Jonge Britse producer met band maakt solo het meeste indruk

SG Lewis is die ene guy met alle nummers in zijn telefoon. Disclosure, Bruno Major, AlunaGeorge, Clairo, JP Cooper, de lijst is eindeloos. De ene dag zie je hem op zijn Instagram met Nile Rodgers in de studio zitten en dan staat hij weer te draaien bij Pacha op Ibiza. Niet slecht voor een Britse slaapkamer producer van 25. Hij kreeg aandacht van grote labels door een stortvloed aan tracks gewoon maar online te zetten. Op Lowlands komt hij kilometers maken met zijn liveband, die de liedjes van zijn conceptalbums Dusk, Dark en Dawn moet vertalen naar een festival publiek. 

100 miljoen streams liegen niet, SG Lewis is zo’n electronische singer-songwriter, producer en DJ die liefhebbers zelf op internet ontdekken of vinden via hun favoriete artiesten waarmee SG Lewis samen heeft gewerkt. Maar streams vertalen naar een volle zaal is een lastige klus waar ook veel hiphop artiesten over mee kunnen praten. SG Lewis is dus dankbaar voor de fans in de voorste helft van de kleine X-Ray. De liveband bestaat naast Lewis zelf uit een zanger en een zangeres en drie prima muzikanten die er samen een gezellige niets aan de hand electropop mix van maken met een flinke scheut dansvloer melancholie. 

HET MOMENT:
Disclosure had het daar in de livesets ook altijd lastig mee: zanglijnen van een beroemde zanger of zangeres door iemand anders laten zingen is toch net jammer. Die tourzangers doen hun best maar het zijn niet voor niets tourzangers en geen wereldsterren. Daarom is het effect extra sterk als SG Lewis voor de sluiter en fanfavoriet ‘Warm’ zelf de mic weer pakt en het liedje eindigt solo achter de piano, de band allang aan het bier backstage. Alsof we ineens met zijn allen in zijn slaapkamer staan.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12