steun 3voor12

De Staat wordt vrijdagheadliner Lowlands

Nijmegenaren grijpen hun kans met grootste show uit hun carrière

De Nijmeegse rockband De Staat is een van de drie Alpha-afluisters op Lowlands. Dat maakte de band vandaag bekend bij Sander’s Vriendenteam op 3FM. De band was daar om hun nieuwe 3FM Megahit ‘Tie Me Down’ te spelen en deelde het grote nieuws. Het is voor De Staat de belangrijkste festivalshow uit hun loopbaan, en arguably zelfs belangrijker dan hun headline shows in de AFAS Live. Vorig jaar speelde De Staat ook in de Alpha-tent, maar toen een paar uur eerder.

De Staat ‘dankt’ de promotie aan het wegvallen van The Prodigy. De Engelse ravers stonden als headliner geboekt, maar door het overlijden van Keith Flint komt hun hele tour logischerwijs te vervallen. De afsluitende plek op de Alpha is normaal gesproken eigenlijk altijd gereserveerd voor buitenlandse toppers. Eerder kreeg Anouk ook al eens de eer Lowlands te headlinen. De Staat liet de afgelopen jaren al steeds nadrukkelijker zien een headlinerstatus na te jagen. Zo maakten ze indruk met hun in the round concept en werkten ze met grote schermen en webcams, net even die beetjes extra die je nodig hebt als grote blikvanger op een festival als Lowlands.

Verder komen Juice WRLD, Carista, HONNE, Joost, Louis Cole, Mashrou' Leila, NAO, Allan Rayman, Bambounou b2b William Djoko, Channel Tres, Charlotte Adigéry, Durand Jones & The Indications, Full Crate b2b JAEL, HYUKOH, K Á R Y Y N, KOKOKO!, Meetsysteem, Otoboke Beaver, Sir Reg, TITIA, Tera Kòrá, The Howl & The Hum en Turnstile ook naar Lowlands.

In ons dossier vindt je meer #nieuwenamen van het festivalseizoen 2019

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk