3voor12 Utrecht

De Zweefclub debuteert met softpunk single ‘Een Gratis Paard’

Vier muzikanten uit Nederlandse muziekscene komen samen voor een eigen project

‘Een Gratis Paard’ is de debuutsingle van De Zweefclub, een Utrechts/Amsterdams viertal dat softpunk maakt: een zelf-gelanceerd muziekgenre waarbij “de hardheid van punk wordt gecombineerd met de zachtheid van zijde”.

‘Een Gratis Paard’ start lekker uptempo met een prominente bas en snelle drums. De coupletten zijn vrij kaal en springerig, het refrein is langzamer en pakkend. De dubbele zang, die meestal samen gaat en soms tegen elkaar in, werkt goed. De teksten lijken associatief tot stand te zijn gekomen. “Een Gratis Paard. Die kan je zo pakken. Soms is dat zo gemakkelijk. Soms is dat zo”, wordt in het refrein gezongen.

De Zweefclub bestaat uit Ruben Nosaehi, Margot Roubos, Thomas du Gardijn en Jaron de Wilde die alle vier al langer actief zijn in de Nederlandse muziekscene. Na hun studies aan de conservatoria van Utrecht, Den Haag en Rotterdam speelden ze onder andere als drummer in de jazzscene, als toetsenist en achtergrondzanger bij Nonchelange en als gitarist bij Le Motat. Met De Zweefclub zet het viertal een nieuwe stap in door voor het eerst samen hun eigen muziek naar buiten te brengen.

‘Een Gratis Paard’ is de eerste single van de EP Nooit Moeilijk Doen Hoeft Niet, die later verschijnt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12