ESNS20: Electroband This is LOVSKI slaat de spijkers op z’n kop

Vrolijke, tropische elektroklanken nemen je mee naar een fata morgana’s

Vrolijk word je van de dansbare muziek van This is LOVSKI. Met een mix van elektronische muziek, urban, dub, reggae en surf als basis voor oosterse melodieën brengt de act vanavond jong en oud samen in de entreehal van de Oosterpoort.

Is het publiek zo aan het eind van de avond niet te moe voor de zoveelste dansact op Noorderslag?
Niet bepaald, op de eerste feestelijke reggaeklanken van This is LOVSKI gaan de voetjes al ongemerkt van de vloer. Vanavond is dat vooral op de melodieuze eerste single 'Loaded Gun', die net als de single 'Borders' en het gelijknamige album vorig jaar verscheen. De vijfkoppige band maakt onderling wat weinig contact, maar staat dansend op het podium, brengt de nieuwe single ten gehore en zet alle verschillende stijlen live knap neer. Denk qua geluid aan de hypnotiserende groove van The Mauskovic Dance Band en de Balkandisco van de Circus Brothers, maar dan tropischer en zonder folk.

This is LOVSKI smaakt dus naar meer?
Best wel. Op de Bosnische, dynamische electrotracks als 'Another Lie' en 'Perfect Bassline' waan je je haast zwevend over onontdekte steden en rauwe realiteiten. De act slaat vanavond de spijker op z’n kop met een originele show waarin energieke liedjes de boventoon voeren en alle remmen los gaan op een grenzeloze gedachtenreis naar oosterse fata morgana’s.

Zeker als je van de sound van Altin Gün houdt is deze act het checken waard; This is LOVSKI maakt Noorderslag met z’n uptempo, exotische en dansbare feestmuziek compleet.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12