3voor12 Tilburg

Paaspop 2024: Dat Froukje een uitzinnig spektakel neerzet is geen verrassing meer

“Paaspop! Uit je tenen!”

In een stampvolle Apollo zien we op de schermen een blij en overdonderd Froukje. Met een grote lach op haar gezicht en de handen in het haar kijkt ze toe naar de duizenden mensen voor haar neus. Ze is duidelijk flink onder de indruk van deze grootse opening van het festivalseizoen. Toch levert de zangeres een prachtig optreden met een mooie balans van zelfvertrouwen en kwetsbaarheid. Ze is open over waar haar spanningspunten zitten in de show en bedankt ons duizendmaal: “Ik ben helemaal niks zonder jullie”. Froukje’s woorden komen er vol kracht uit voor deze enorme mensenmassa, en dat maakt haar poëtische teksten extra betekenisvol.

Zoals er door fans al gehoopt werd, is S10 als aanwezig om ‘Zonder Gezicht’ en ‘Nooit Meer Spijt’ mee te zingen. De Eurovisie-ster is even snel het podium weer af als op en verdwijnt casual zodra ze haar ding heeft gedaan. De twee samen zijn magisch, er is te voelen dat dit meer dan enkel samen een liedje zingen is, een pure vriendschap. 

Waar Froukje op haar debuutalbum al meer leunt op een stevig elektronisch geluid, wordt er live nog een schepje bovenop gedaan en zijn veel liedjes aangepast naar een nóg dansbaardere versie. Het is dan ook niet gek dat het nog redelijk verse bandlid David Hoogerheide staat te springen van zijn eigen synth- en productiewerk. Samen met haar band weet Froukje haar repertoire makkelijk te vertalen naar een ijzersterke festivalset. Zo klinkt ‘Drijfzand’ veel sneller en eindigt het in een groot dancespektakel. Ook indrukwekkend zijn de gitaarsolo’s van Yvette Terpstra, die een scherp rockrandje toevoegt aan de nummers.

De zangeres toont lef door halverwege het optreden alleen plaats te nemen achter haar keyboard. In je eentje zo kwetsbaar voor een volle tent van zo’n ommenabij 20.000 mensen is niet niks. Toch krijgt de rijzende ster met het lieflijke ‘Een Teken’ de tent kalm en zingen de trouwe fans vol passie mee met dit verlatingsangst-anthem.

Het publiek bestaat naast veel jonge mensen ook uit ouders die proberen te begrijpen waar hun kind naar luistert. Een vrouw naast me facetimet haar dochter zodat ze de show ook kan zien. Haar man geeft aan nu wel te snappen waarom Froukje zo’n hit is. Er worden ouderwets aanstekers in de lucht gestoken, er wordt ouderwets keihard gedanst en toch blijft Froukje in haar shows alsmaar vernieuwend. In het publiek zien we dat er volop meegeleefd wordt met de muziek en de o zo herkenbare teksten voor. Dat Froukje zichzelf even moet knijpen is volledig te begrijpen, wij zouden ook bijna denken dat we het hebben gedroomd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12