Lowlands-terrein opengesteld voor ruim duizend asielzoekers

Over twee weken worden de eerste vluchtelingen verwacht

Vanaf half oktober kunnen ruim duizend asielzoekers terecht op het evenemententerrein van Walibi, zo melden de Volkskrant en het AD. De Gemeente stelt extra opvangplekken beschikbaar op het terrein waar amper zes weken geleden nog tienduizenden festivalgangers rondliepen. 

Dit plan – ontwikkeld in samenwerking met Evenemententerrein Walibi, het COA en het Ministerie van Justitite en Veiligheid – moet een oplossing bieden aan de schrijnende situatie in Ter Apel. Vluchtelingen die zich daar hebben aangemeld kunnen voor zes maanden in Biddinghuizen worden opgevangen. Binnenkort worden de eerste woonunits geplaatst. 

‘In Dronten hebben we de ruimte. Als we deze ruimte moeten delen voor het grotere belang dan voelt dat voor dit college als vanzelfsprekend’, vertelt Jean Paul Gebben, de burgemeester van Dronten, in een statement. Wel is het de bedoeling dat de asielzoekers halverwege april 2023 weer vertrekken. Dan beginnen op het terrein namelijk de voorbereidingen voor de grote zomerfestivals als Defqon.1 en Lowlands.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12