Met welke telefoon maak je de beste concertvideo's?

Tweakers ging naar Lowlands met zes smartphones op zak

Een omstreden onderwerp: filmen bij concerten. Een heleboel fans leggen graag hun favoriete artiesten vast met hun telefoon, maar als er iemand recht voor je neus de hele tijd met z'n telefoon je zicht bederft, krijg je toch snel zin om dat ding eens even tegen de grond te meppen. Maar ja, een kort filmpje van die legendarische stagedive is naderhand toch wel heel leuk om terug te kijken. Al helemaal als de kwaliteit ervan ook nog een beetje te pruimen is. 

Met welke smartphone maak je dan de mooiste filmpjes bij concerten en festivals? Dat heeft techplatform Tweakers voor je getest. Met zes telefoons én een zelf in elkaar geknutseld videorek gingen de redacteuren naar Lowlands, alles om een zo eerlijk en objectief mogelijk oordeel te kunnen vellen. Wint iPhone het van Samsung of gaat de prijs juist naar een underdog? Je ziet het in deze video.

Zin om concertopnames te kijken die beter zijn dan die op je telefoon? Check ons Lowlands-archief voor een heleboel shows, met o.a. Spinvis, King Gizzard & The Lizard Wizard, De Staat en Dua Lipa.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12